top of page

Tuplailta tanssia: Sumu – Fog & CoinciDANCES

Tuplailta tanssia on kahden tanssiteoksen ilta, jossa nähdään ensin suomalaiseen mielenmaisemaan sukeltava Sumu – Fog. Väliajan jälkeen nähdään moniaistillinen tanssitapahtuma CoinciDANCES. Kahden esityksen välissä on väliaika. Kaksi esitystä yhdellä lipulla. Esitykset KokoTeatterissa 11.-12.2023.

Sumu – Fog

Välikoski Kantola Co ja kanteletaiteilija Hanna Ryynänen pohtivat teoksessaan Sumu – Fog löytämisen ja katoamisen sekä yhteyden ja yksinäisyyden teemoja. Miten tavoittaa itsensä tuntemattomassa? Miten kohdata tuntematon ja mistä löytää turvaa ja lohtua? Nykytanssin ja kokeilevan kantelemusiikin vuoropuhelussa sumu näyttäytyy paitsi henkisenä ja fyysisenä ilmiönä myös ihmisen mielenmaiseman metaforana.

Sumu kätkee sisäänsä kolme hahmoa. Tietoa toisistaan tai siitä, missä he ovat, heillä ei ole. Yhtäaikaisesti henkilökohtainen ja jaettu matka kohti itseä sumun maailmassa alkaa.

Teos on ensimmäinen osa työryhmän kolmiosaisesta teossarjasta Sumun Maa – Land of Fog.

Kesto noin 30 minuuttia.
Teosta tukee Vantaan tanssiopisto.

CoinciDANCES

Teoksessa yhdistyvät Iiris Raipalan ja Mirva Mäkisen improvisoitu liike, Sakari Savolan kitaramusiikki sekä Mäkisen videotaideteokset. Improvisaation luonteeseen liittyy olennaisesti synkroniteetit, sattumat ja liipaisimet, jotka syntyvät herkkäviritteisestä liikkeellisestä kuuntelusta.

Kuuntelemme myös millaisen jäljen liike ja kosketus jättää meihin ja ympäristöömme. Voimme yrittää vangita liikkeen valokuvaan, mutta perimmiltään sen luonne on katoavainen. Jäljelle jää vain liikkeen kaiut.

Kesto noin 30 minuuttia.

Liput ennakkoon
29,5€ / 24,5€ / 19€

Liput ovelta
32,5€ / 27,5€ / 22€

Sumu – Fog
Konsepti ja suunnittelu: Välikoski Kantola Co ja Hanna Ryynänen
Koreografia ja ohjaus: Ville Välikoski
Koreografin assistentti: Katriina Kantola
Sävellys ja kanteleet: Hanna Ryynänen
Äänisuunnittelu: Hanna Ryynänen
Valosuunnittelu: Ville Välikoski
Esiintyjät: Ville Välikoski, Katriina Kantola ja Hanna Ryynänen
Kuva: Michael Champion

CoinciDANCES
Tanssitaiteilijat: Mirva Mäkinen, Iiris Raipala
Kitaristi: Sakari Savola
Videotaiteilija: Mirva Mäkinen

11.12. klo 19
12.12. klo 19
Esitysten välissä on n. 20min väliaika.

bottom of page