top of page

KokoTeatterin tilojen esteettömyys ja teatterille saapuminen

 

KokoTeatterille ja Koko Jazz Clubille pääsee liikkumisrajoitteinen yläkerran takaovesta. Takaovelle pääsee ajoneuvolla tai kävellen nousevaa ramppia Näkinkujalta KokoTeatterin ja Helsingin Saalem seurakunnan välistä. 

 

Mikäli tarvitset esteetöntä kulkua toimi näin: Osta lippu verkkokaupastamme ja ilmoita tämän jälkeen meille sähköpostitse, että tarvitset esteettömän kulun esitykseen. Saat vastauksena tarkemmat toimintaohjeet. Teatterin henkilökunta saa etukäteen tiedon esitykseen saapuvista liikkumisrajoitteisista ja avustaa tarvittaessa katsomoon siirtymisessä.  Ilmoitathan samassa sähköpostissa mikäli tarvitset erityisjärjestelyjä katsomossa kuten paikan pyörätuolille tai paikan eturivistä. Lisäksi voitte kertoa, mikäli kanssanne tulee henkilökohtainen avustaja. Avustaja pääsee KokoTeatterin tapahtumiin aina ilmaiseksi, emmekä tarvitse virallista todistusta avustajan tarpeesta. Tieto siitä että tarvitset avustajan on meille riittävä tieto todellisesta tarpeesta. Mikäli mukanasi tulee avustaja tarvitsemme avustajan nimen ja sähköpostiosoitteen, jotta voimme lähettää hänelle avustajalipun.

 

Saapuminen yläkerran teatterisaliin

 

KokoTeatterin pääovet sijaitsevat alakerrassa, jonka kautta yläkertaan kuljetaan n. 30 porrasta. Portaikon molemmin puolin on tukevat puukaiteet. 

 

Liikkumisrajoitteinen pääsee tarvittaessa talon yläovesta parkkikannen puolelta. Parkkikannelle pääsee kävellen tai autolla Näkinkujan ajoliuskan kautta. Yläoven yhteydessä on 700 mm leveä luiska, joka on n. 35° jyrkkä. Takaovi on 800 mm leveä. Takaovella on n. 30 mm korkuinen kynnys. KokoTeatterin henkilökunta tulee avaamaan oven. Tarvitsemme tiedon saapumisestanne etukäteen, jotta osaamme varata yhden henkilökunnastamme ohjeistamaan teidät ovelta teatterisalin puolelle. Olettehan yhteydessä ennen tapahtumapäivää sähköpostitse bookings@kokoteatteri.fi.

 

Wc-tilat

 

Huomioithan, että KokoTeatterilla ei ole varsinaista inva-wc:tä. Yksi KokoTeatterin wc kopeista mahdollistaa pääsyn wc-tiloihin pienellä manuaalipyörätuolilla. Wc-tilan ovi on 700 mm leveä. Wc-kopin oven leveys on 590 mm. 

 

Saapuminen alakerran klubitilaan

 

Myös KokoTeatterin alakerran klubitilaan ja kulttuurikahvilaan pääsee liikkumisrajoitteinen. Tiloissa palvelee esteetön palvelutiski. Alakerran ovi on 980 mm leveä. Ennen ulko-ovea on 100 mm korkea betonikoroke. Ulko-ovella on myös tuulikaappi, jossa on kaksi n. 30 mm korkeaa kynnystä. Ilmoitathan jo varausvaiheessa pyörätuolin käytöstä, jotta voimme avustaa tarvittaessa.

 

Valitettavasti alakerran tiloissa ei ole wc-tiloja. Siirtyminen yläkerran wc-tiloihin tapahtuu joko portaita pitkin tai ulkokautta em. ohjeiden mukaisesti. Teatterin henkilökunta saa etukäteen tiedon esitykseen saapuvista liikkumisrajoitteisista ja avustaa tarvittaessa. 

 

Induktiosilmukka

 

KokoTeatterin tiloissa ei ole käytössä induktiosilmukkaa.

Tulkkaus viittomakielelle

 

Tulkkaus viittomakielelle voidaan järjestää ryhmävarausten yhteydessä. Tulkkauksesta sovitaan aina erikseen teatterin kanssa. Teatteri auttaa tulkin valmistautumisessa tehtävään.

 

Hyvä tietää!

 

Mikäli asiakkaalla on haasteita esim. kuulemisen, näkemisen tai kielellisen ymmärtämisen kanssa, teatterilta saa etukäteen materiaalia esitykseen valmistautumiseen. Teatterin omista tuotannoista on olemassa myös ennakkotehtäviä, joiden avulla pääsee tutustumaan esityksen teemaan. Kysy ennakkomateriaaleista toimisto@kokoteatteri.fi 

 

Yleisesti teatterille saapumisesta

 

KokoTeatteri sijaitsee osoitteessa Hämeentie 3. Paikalle on helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä. Omalla autolla saapumisessa pyydämme huomioimaan parkkipaikkojen rajallisen määrän alueella sekä mahdolliset työmaista johtuvat liikennejärjestelyt.

 

Hakaniemen torilla pysähtyy sekä linja-autot että metro. Torilta on n. 5 minuutin kävelymatka teatterille Hämeentietä pitkin tai Sörnäisten rantatien ja Näkinkujan kautta. Raitiovaunut 6 ja 7 pysähtyvät Haapaniemen pysäkillä, josta on n. 2 minuutin kävelymatka teatterille.

 

Mikäli saavut teatterille omalla autolla, pyydämme ottamaan huomioon työmaista johtuvat liikennejärjestelyt. Parkkitilaa on rajallisesti. Maksullisia pysäköintipaikkoja löytyy sekä Hakaniemen torin läheisyydestä Sörnäisten rantatieltä että Näkinkujalta. Hakaniemen torin alla sijaitsevaa parkkihalli on toistaiseksi suljettu tietöiden ajaksi. 

Lisätietoja esteettömyydestä ja teatterille saapumisesta: toimisto@kokoteatteri.fi 

 

Tervetuloa KokoTeatteriin! 

bottom of page