top of page

KUNINGASTRILOGIA

Kuningastrilogia on mysteerinen murhanäytelmä, jossa seikkailevat kuningas Rikhard III, agentti Sven sekä Jouluevankeliumista tutut eläinhahmot. KokoTeatterissa 28.3.-15.4.2009.

Kuningas Rikhard III on löytänyt Leonardo da Vincin aikakoneen piirustukset ja saanut selville että näyttelijä sir Laurence Olivier on tehnyt hänestä sankarin sijasta kyttyräselkäisen roiston. Rikhard yrittää palata takaisin keskiajalle vaatimaan selitystä Shakespearelta, mutta agentti Svenin sormeiltua aikakoodia hän päätyykin keskelle Helsingin ETYK -kokousta vuoteen 1975. Lopulta syntyy aika soppa ja Kekkosen sijaiskärsijä paljastaa karmean salaisuuden…


Kritiikeistä:

“…Esitys on rakenteeltaan ja keinoiltaan hajautettu. Trilogia on kerroksittainen; se muodostuu Shakespearen Richard III:n pohjalta yhdistellen siihen Kekkos-Suomen ja Palme-Ruotsin villiksi kuviteltua poliittista juonittelua sekä työryhmän keskinäistä taistelua tilasta näyttämöllä…”
“…Sähkökitaran osuus vallan merkkinä on esityksessä suuri ja kitaristi lavan kunkku. Omalla tavallaan Kuningastrilogia asettuu venyttämään musiikkiteatterin käsitettä.”
-Outi Lahtinen, Helsingin Sanomat 2.4.2009

Työryhmä:
Esiintymässä, tekniikassa ja kaikessa toteutuksessa:
Tommi Liski
Markus Alanen
Mirva Jantunen

Kotimainen kantaesitys 28.3.2009 klo 19
Muut esitykset 31.3. / 1.4. / 5.4. / 6.4. / 7.4. / 10.4. / 14.4. / 15.4.2009 klo 19

bottom of page