top of page

LASSI ALHORINNE: KYMMENEN KOHTAUSTA KIRKOSSA

Kymmenen kohtausta kirkossa on näyttelijä Lassi Alhorinteen kiertävä monologiesitys, joka perustuu kirjailija ja pappi Kai Sadinmaan tuotantoon sekä elämään. Esitykset KokoTeatterissa 2.-4.8.2021.

Esityksen lähtökohtana oli Sadinmaan teos Kymmenen käskyä kirkolle, joka ilmestyi Into-kustannukselta vuonna 2014. Sadinmaan kesäiset haastattelut Malmin hautausmaalla pehmensivät materiaalia niin, että esitys tavoittelee nyt lähes lapsenomaisesti yhteyttä esiintyjän ja katsojien välille. Me olemme kaikki yhtä. Voimme löytää yhteyden kaikkien elävien olentojen, luontokappaleiden, puiden ja kivien välille.

Esityksessä käsitellään ikuisuutta, rakkautta ja läsnäolon merkitystä tässä ja nyt. Toisaalta äänensä saavat kuuluviin tämänkin ajan teemat, jotka puhuttavat sekä Suomen evankelisluterilaista kirkkoa että koko Suomen kansaa. Tervehdyksensä esitykseen tuovat itse Kaikkivaltias, Kreikkalainen vapaustaistelija Mikis Theodorakis sekä kansan syvät äänet. Esityksessä tapaamme myös teologisen neuvonantajan sekä monenlaisia viisaita puita juurineen.Tärkeintähän on kuitenkin ikuinen yhteys toisiimme.

Kymmenen kohtausta kirkossa
Esitys läsnäolon merkityksestä tässä ja nyt

Kesto 1 tunti 15 minuuttia
“Eikö me olla Jumalan kansa tämänpuoleisessa maailmassa, hänen läsnäolossaan, eikä tuonpuoleisessa poissaolossaan?”

Esityksessä on mukana koira

Esiintyjä: Lassi Alhorinne
Muusikko: Aleksi Kaufmann
Kuvat: Justus Mättö

2.8. klo 19 / 4.8. klo 19

bottom of page