top of page

SAD SONGS FROM THE HEART OF EUROPE

Jari Juutisen maailmaa kiertävä ohjaus Sad Songs from the Heart of Europe (kirj. Kristian Smeds) vierailee KokoTeatterissa! Rooleissa palkittu Liisa Sofia Pöntinen.

KokoTeatterissa 5.2.2017.

Sad Songs from the Heart of Europe on sadsongskomplex:fi -teatteriryhmän kansainvälisesti kiertävä ja maailmalla palkittu teatteriesitys. Kristian Smedsin alun perin liettualaisnäyttelijälle kirjoittama näytelmä pohjaa Dostojevskin klassikkoteokseen Rikos ja Rangaistus. Näytelmän näkökulmana on nyt Raskolnikovin rakastettu, olosuhteiden pakosta prostituoiduksi ajautunut Sonja.

Jari Juutinen (valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha 2016-20) on ohjannut näytelmän suomenkielisen kantaesityksen, joka sai ensi-iltansa keväällä 2013.

Sonjan ja kaikki muut roolit esittää nuori näyttelijä Liisa Sofia Pöntinen, joka sai esityksellä parhaan naisnäyttelijän palkinnon 2013 Venäjällä sekä Atspindys-palkinnon 2014 Liettuassa. Esitys on kiertänyt useita kansainvälisiä teatterifestivaaleja ja näyttämöitä vuodesta 2013.

Sad Songs from the Heart of Europe on raa’an koskettava rakkaustarina. Se kertoo rajuja totuuksia Euroopasta, jossa onni ja omaisuus on jaettu uudelleen. Euroopasta, jossa nuoret miehet paitsi suunnittelevat, myös tekevät äärimmäisiä ja epätoivoisia tekoja. Sad Songs from the Heart of Europe katsoo syvälle ihmissieluun, mutta sen katse on dostojevskilaisittain armelias. Tuskankin keskellä kauneus syrjäyttää rumuuden, valo valtaa pimeyttä ja ihmeitä tapahtuu.

Esityskieli suomi. Kesto: n. 1t 25min.
Tuotanto: sadsongskomplex:fi


”Kun kaikki osaset saavuttavat erinomaisuuden asteen, saamme todellisia helmiä” – The International Selection 2016, Brysseli (BOZAR, KVS, Belgian kansallisteatteri)

“Jari Juutinen ohjaa nyt mestarin ottein.” (Saatanallisia säkeitä Euroopan sydämestä, Kielipuolen päiväkirja 2013)

“Liisa Sofia Pöntisen tulkinta Kristian Smedsin monologinäytelmästä Sad Songs from the Heart of Europe on kuin hypnotisoinut täyden salin” (Valovoimaisen nuoren näyttelijän herkkyys satuttaa, Kainuun Sanomat 2014)

“Fjodor Dostojevski saa täyttymyksensä” (Tribuna, Pietari 2015)

5.2.2017 klo 17

bottom of page