top of page

Vallankumousetydit

Vallankumousetydit on osa Ari Nummisen tanssitrilogiaa, joka on kokoomateos teemoista ja aiheista tanssija-koreografin uran varrelta. Vallankumousetydit on vuoropuhelua soittajan, tanssijan ja ihanteiden välillä. Se on ihmisyyden, humanismin ja rauhan fresco. Teos pohtii vallankumousta mielentilana, joka on kuin lippumeressä kuohuva hurmioitunut tanssi, joka kuitenkin putoaa korkealta kovalle alustalle ison kumahduksen myötä. Esitykset KokoTeatterissa 20.-24.9.2022.

Vallankumousetydit tutkii vallankumousta mielentilana, joka kytee, nousee, syttyy ja leviää, kuohuu yli äyräiden ja roihuaa henkilökohtaisesta, sisäisestä pakosta ja palosta.
Vallankumous on liikettä, tanssia kaikesta huolimatta. Päättyvä matka ja uuden alku, levottomat jalat. Se kulkee vanhan isän puvussa, mutta löytää omat polkunsa. Vallankumous on voitto latistajista, kiusaajista ja fasisteista. Se on työläs ja raskas, mutta sisältää unelman vapaudesta ja keveydestä. Vallankumous on elämää, joka jatkuu oleellisesti muotonsa muuttaneena.

Tanssi: Ari Numminen
Musiikki: Hannu Kella
Valot: Nadja Räikkä
Puvustuksen konsultointi: Tiina Helin

20.9. / 23.9. / 24.9. klo 14
*Esitykset klo 19 ellei toisin mainita

bottom of page