top of page

Ekata Theatre: Peto vai jumala

Erika Evan fyysisen teatterin teos käsittelee kohtaamattomuutta, joka on paisunut jo epidemiaksi. Deittikulttuuria, missä pettymyksiä tulee välineellistävästi liukuhihnalta. Lyhyisiin viesteihin kutistunutta sosiaalisuutta. Esitykset KokoTeatterissa 1.-5.12.2023.

Ekata Theatre: Peto vai jumala
Ekata Theatre: Peto vai jumala

Paikka & aika

01. jouluk. 2023 klo 19.00 – 21.00

KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Esitykset KokoTeatterissa 1.-5.12.2023.

Erika Eva on taaperon itsellinen äiti, teatteriohjaaja ja näyttelijä, joka halusi tutkia, miten yksinäisyys ja itsenäisyys voi olla voimaannuttavaa, mutta liiallisena tukahduttavaa.

Peto vai jumala

“Yksinäinen ihminen on joko villipeto tai jumala”

-Aristoteles

Erika Evan fyysisen teatterin teos käsittelee kohtaamattomuutta, joka on paisunut jo epidemiaksi. Deittikulttuuria, missä pettymyksiä tulee välineellistävästi liukuhihnalta. Lyhyisiin viesteihin kutistunutta sosiaalisuutta. Oman laatikon sisällä istumista, jonne naapurien olemassaolo tulee vain etäisenä ääniraitana. Kaiken tämän päälle on tullut markkinavoimien säännöillä ohjelmoitu tekoäly, joka kisaa ihmisen intiimimmästä tilasta.

Aristoteles sanoi, että yksinäinen ihminen on joko peto tai jumala. Tämän lauseen ympärille Erika Eva rakensi teoksensa, joka kertoo itsellisen äitin illasta, kun taapero on saatu unille. Teos käsittelee koko äitiyden tunneskaalan rakkauden kaipuusta ja riipivästä yksinäisyydestä voittamattomuuden tunteeseen.

Lapsensa unta valvova äiti on yksin vankina kotonaan, mutta mieli vaeltaa. Välillä minäpystyvyyden puuskassa yöpuvussakin tanssituttaa ja toisessa hetkessä haikeat muistot tulevat iholle. Pedon ja jumalan kamppailu tapahtuu arkisten äidin puuhien kautta kuten harsoja viikatessa. Äänisuunnittelija Xavier Velastín käyttää Erikan taaperon Adrianin musisointia äänimaisemansa inspiraationa.

Esitys kestää 40 minuuttia

Lavalla: Erika Eva

Äänisuunnitelija: Xavier Velastín

Tuottaja: Saaramaria Kuittinen, Ekata Theatre

Esityskuvat Anil Bhattarai

Liput

 • Pääsylippu

  19,00 €–29,50 €
  Myynti on päättynyt
  • 29,50 €
  • 24,50 €
  • 19,00 €

  Yhteensä

  0,00 €

  Jaa tämä tapahtuma

  bottom of page