top of page

Hanna Ryti & Cécile Orblin: VALA!

Kulttuuritoimituksen vuoden erinomaisiin esityksiin valitsema Vala! on nyt mahdollista nähdä Helsingissä, kun se saa uusintaensi-iltansa KokoTeatterilla. Esitys on paitsi syvä ja koskettava, myös lennokas ja hauska kokonaisuus. Vakava ja koominen kulkevat käsi kädessä. KokoTeatterissa 22.-29.8.2023

Hanna Ryti & Cécile Orblin: VALA!
Hanna Ryti & Cécile Orblin: VALA!

Paikka & aika

22. elok. 2023 klo 19.00 – 21.30

KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

"Vala on ajan kipuhermoon osuvaa historiaa." - Kulttuuritoimitus.fi 

"Tulisieluisen runoilijan elämänkertadraamassa on hyvä flow." - Demokraatti 

Runoilija, pasifisti, yhteiskunnallinen keskustelija Katri Vala (1901-1944) näki sisällissodasta alkaneen sodan ihannoinnin, Lapuan liikkeen väkivallan vuodet ja oikeistolaisen saksalaismielisyyden nousun. Hän ei ollut hiljaa, vaan taisteli sanoin. Hän taisteli, vaikka sairasti tuberkuloosia, kärsi köyhyydestä, mahdottomista työolosuhteista ja yksinäisyydestä.

Kukaan ei pyri marginaaliin, mutta yhä edelleen yksilön elämänkäänteet kietoutuvat yhteiskunnalliseen kuohuntaan ja vallitsevaan ihmiskuvaan. Jonkun täytyy aina olla marginaalissa, vai täytyykö?

Hanna Ryti ja Cécile Orblin ovat kirjoittaneet näytelmän dialogissa Minna Maijalan kirjan ”Katri Vala – kulkuri & näkijä” syntyprosessin kanssa. Ohjaus on Hanna Rytin ja näyttämöllä nähdään Cécile Orblin ja Laura Hänninen. Visuaalinen suunnittelu on Raisa Kilpeläisen käsialaa.

Teos kuvaa Katri Valan lyhyttä ja hengästyttävää elämää, josta hänen runoutensa nousee savumerkkeinä meille tulevaisuuden ihmisille. Hän oli runoudessaan aikaansa edellä, moni aikalainen palasi takaisin mitalliseen runoon, Katri Vala ei. Hänen voimakkaat runokuvansa rytmittävät esitystä sekä puhuttuna että laulettuna Laura Hännisen sävellyksinä.

Kesto 2h 30 min, sis. väliajan.

Käsikirjoitus Cécile Orblin ja Hanna Ryti

Dramaturgia ja ohjaus Hanna Ryti

Näyttämöllä Laura Hänninen ja Cécile Orblin

Visuaalinen suunnittelu Raisa Kilpeläinen

Sävellys ja äänisuunnittelu Laura Hänninen

Kommentaari ja historiallinen neuvonantaja Minna Maijala Kuvat ja Traileri Kari Sunnari

Liput

 • Pääsylippu

  19,00 €–29,50 €
  Myynti on päättynyt
  • 29,50 €
  • 24,50 €
  • 19,00 €

  Yhteensä

  0,00 €

  Jaa tämä tapahtuma

  bottom of page