top of page

Jenni Stammeier: Tyttö maissipellossa

Keuruulaispiika Anna Jokinen katosi tanssi-illan jälkeen Torontossa joulukuussa 1913. Hän löytyi henkitoreissaan maissipellosta lähes kolme viikkoa myöhemmin. Esityksessä kolme näyttelijää yrittävät ratkaista Anna Jokisen kuolemaa ja selvittää siihen johtaneita syitä. Esitykset 4.10.-30.11.2024.

Jenni Stammeier: Tyttö maissipellossa
Jenni Stammeier: Tyttö maissipellossa

Paikka & aika

17 päivämäärää lisää

01. marrask. 2024 klo 19.00 – 21.30

KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Keuruulaispiika Anna Jokinen katosi tanssi-illan jälkeen Torontossa joulukuussa 1913. Hän löytyi henkitoreissaan maissipellosta lähes kolme viikkoa myöhemmin. Murhattiinko suomalainen maahanmuuttaja? Eikö kielitaidoton osannut hakea apua? Miksi ruumiinavauspöytäkirjat salattiin? Esityksessä kolme näyttelijää yrittävät ratkaista Anna Jokisen kuolemaa ja selvittää siihen johtaneita syitä. Esitykset KokoTeatterissa 4.10.-30.11.2024.

Tyttö maissipellossa kertoo 1900-luvun alun suomalaisnaisista, jotka lähtivät piikomaan Pohjois-Amerikkaan. Aikakauden naiset piirtävät eteemme kuvaa suomalaisista siirtolaisnaisista, sellaisesta osasta historiaa, josta meille harva on tullut koskaan puhuneeksi.

Esitys vilisee hervottomia ja ristiriitaisia hahmoja aina Satiais-Maijasta, joka myy itseään salakapakoitsija Pata-Ässään, piikojen sikiönlähdetyksiin erikoistuneeseen Andersonin Mammaan ja niihin naisiin, joiden ääntä ei ole ennen kuultu, jotka saavat nyt tilaisuutensa puhua.

Ohjaaja Anna Veijalaisen dramatisointi ottaa osaksi esitystä ajankohtaisia ilmiöitä nykypäivästä, niin maailmanlaajuisesta aborttikeskustelusta, naisten oikeuksista kuin Suomea ravisuttavista korkean tason ahdistelutapauksista.

New Yorkissa vaikuttava suomalainen muusikko ja laulaja Eeppi Ursin säveltää teokseen uusia kappaleita mm. aikakauden runoihin. Ursinin käsialaa ovat myös sovitukset kaikkien rakastamista klassikoista Lännen lokari ja Säkkijärven polkka.

Tyttö maissipellossa perustuu Jenni Stammeierin samannimiseen tietokirjaan Tyttö maissipellossa - Anna Jokisen mysteerikuolema (2022, Docendo). Jenni Stammeier on suomalainen toimittaja ja tietokirjailija, joka on aikaisemmin kirjoittanut teoksen Suomalaiset Junapummit - Kulkureita ja kerjäläisiä Amerikan raiteilla.

Esitys on kotimainen kantaesitys ja KokoTeatterin syksyn 2024 pääteos.

Rooleissa Pinja Flink, Cécile Orblin, Anu Palevaara

Dramatisointi ja ohjaus Anna Veijalainen

Musiikki Eeppi Ursin

Pukusuunnittelu Kai Salo

Valosuunnittelu Pietari Salmi

Ennakkokuvat ja juliste Heidi Bergström

Markkinointi, tiedotus ja yleisötyö Sini Salo

Liput

  • Pääsylippu

    19,00 €–29,50 €
    • 29,50 €
    • 24,50 €
    • 19,00 €

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page