top of page

Kitka Kollektiivi: The Bugging Thing

Kitka Kollektiivi haluaa tehdä kunniaa hyönteismaailmalle uudessa nykytanssiteoksessaan The Bugging Thing. On aika nöyrtyä elämän kiertokulun vartijoiden, korvaamattomien pölyttäjien, eloperäisen aineksen uutterien hajottajien, uuden ja muutoksen mahdollistajien edessä. Esitykset 23.-28.8.2022.

Kitka Kollektiivi: The Bugging Thing
Kitka Kollektiivi: The Bugging Thing

Paikka & aika

23. elok. 2022 klo 19.00 – 21.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Kitka Kollektiivi haluaa tehdä kunniaa hyönteismaailmalle uudessa nykytanssiteoksessaan The Bugging Thing. On aika nöyrtyä elämän kiertokulun vartijoiden, korvaamattomien pölyttäjien, eloperäisen aineksen uutterien hajottajien, uuden ja muutoksen mahdollistajien edessä. Esitykset KokoTeatterissa 23.-28.8.2022.   

Svishh, bang, pläts... Läiskimme, sadattelemme ja pidämme hyttysiä ja muita ötököitä todellisena riesana. Mieluummin sulkisimme korvamme niiden ärsyttävältä ininältä. Kuitenkin juuri hyönteiset pyörittävät maapallon elonkehää. Ilman niitä ei olisi meitäkään. Esimerkiksi mehiläisten katoaminen aiheuttaisi kerrannaisvaikutuksen: siemeniä, kasveja tai hedelmiä ei olisi. Niitä syövät eläimet häviäisivät ja ennen pitkää myös ravintoketjussa seuraavat lihansyöjät. Onko ihmisellä elämän suuressa kiertokulussa mitään yhtä hyödyllistä roolia kuin mehiläisellä tai hyttysellä?

Ihmislaji on perinpohjaisesti epäonnistunut luonnon tasapainon vaalimisessa. Edellytykset yhteiselolle on tuhovimmasta luopuminen ja myötätunto, jotka laajenevat kaikkia planeettamme asukkaita kohtaan. On aika kiinnittää katseemme ympärillämme pörrääviin ja möngertäviin ötököihin, oppia niiden kyvystä tehdä yhteistyötä ja kantaa vastuuta osana suurempaa kokonaisuutta.

On ehkä välttämätöntä, mutta myös lumoavaa ja vapauttavaa irtautua hetkeksi ihmisen ajattelusta ja kehollisuudesta.

Koreografia ja esiintyminen: Kitka Kollektiivi / Katriina Kantola, Iiris Raipala ja Elina Valtonen

Äänisuunnittelu: Teemu Kiiskilä

Kitka Kollektiivi: The Bugging Thing Esitykset: 23.8. / 27.8. / 28.8. (klo 14) * Esitykset klo 19, ellei toisin mainita

Liput

 • Pääsylippu

  29,50 €
  Myynti on päättynyt
 • Eläkeläinen

  24,50 €
  Myynti on päättynyt
 • Opiskelija, työtön

  19,00 €
  Myynti on päättynyt

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page