top of page

Lain§uojattomat : Eino Leinon eksät

Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina on helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Koljonvirta, väentupa.

Lain§uojattomat : Eino Leinon eksät
Lain§uojattomat : Eino Leinon eksät

Paikka & aika

09. kesäk. 2024 klo 16.00 – 17.30

Koljonvirran kartano, Ylemmäisentie 6, 74150 Iisalmi

Tietoa tapahtumasta

Koljonvirta, navetan yliset

Liput 15 / 10 €

Ostamalla Festivaalipassin 60 €, näet kaikki festariesitykset!

Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina on helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Seppo Honkosen ohjaama esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämen valittuja. Esitys on hurmannut katsojia ja kriitikoita ympäri Suomea sekä palkittu parhaana esityksenä Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa 2019.

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa. Kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.  Kesto 1 tunti 30 min., sisältäen väliajan.

Työryhmä

Käsikirjoitus: Pinja Hahtola

Ohjaus: Seppo Honkonen

Äänimaailma: Marko Pakarinen

Näyttämöllä: Pinja Hahtola

Visuaalinen ilme ja sovitus: työryhmä

Päähineet: Heidi Tsokkinen /Hatlantis

Kuva: Päivi Falck

Liput

  • Pääsylippu

    10,00 €–15,00 €
    • 15,00 €
    • 10,00 €
    • 10,00 €

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page