top of page

Shared Space And Things We Need

Jokaisella ajalla on oma kohtalonkysymyksensä. Meidän aikanamme tämä kysymys syntyy ilmastokriisistä, massasukupuutosta ja aikaamme leimaavasta väkivallasta. Esitykset KokoTeatterissa 27.9.- 7.10.2023.

Shared Space And Things We Need
Shared Space And Things We Need

Paikka & aika

30. syysk. 2023 klo 15.00 – 17.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Esitykset KokoTeatterissa 27.9.- 7.10.2023.

Jokaisella ajalla on oma kohtalonkysymyksensä.

Meidän aikanamme tämä kysymys syntyy ilmastokriisistä, massasukupuutosta ja aikaamme leimaavasta väkivallasta.

Nykyihminen on vieraantunut luonnosta sekä omasta kehostaan, ja siksi Sanna Kekäläisen uusi esitystaideteos Shared Space And Things We Need tutkii maailmaa ja ympäristöä jakamisen ja kehollisuuden kautta, ottamalla oppia muilta lajeilta.

Nykyinen maailmantilanne ja kova poliittinen ilmapiiri vaatii vastavoimia - teos etsiikin ratkaisuja pehmeämmistä arvoista, jakamisesta, vieraanvaraisuudesta ja yhteydestä toisiin ihmisiin sekä luontoon.

Tässä teoksessa jaettu tila tarkoittaa myös materiaaleja, niiden eloperäisyyttä ja niiden hoivaamista. Teoksessa olemisen ja ilmaisun tavoilla kysytään mitä on jakaminen ja mitä on vieraanvaraisuus ja myös mitä ovat jakaminen ja vieraanvaraisuus esittävässä taiteessa.

Shared Space And Things We Need koetaan nimensä mukaisesti yhdessä muiden kanssa, jaetussa tilassa. Katsojalle muodostuu suhde sekä esiintyjiin että kanssakatsojiin, ilman perinteistä teatterin hierarkiaa. Kyseessä ei ole perinteinen teatteriesitys, eikä edes tyypillinen nykytanssiteos, vaan esitystaideteos joka liikkuu näiden ja performanssitaiteen rajapinnassa. Teos hyödyntää myös taiteilijaduo nabbteerin esinemaailmaa.

Koreografi-ohjaaja Sanna Kekäläinen on nykytanssin kiistaton edelläkävijä Suomessa. Hänen teoksensa laajentavat tanssiteoksen ja taiteen merkitystä käsitellen filosofiaa, ilmastokriisiä, sukupuolen moninaisuutta ja feminismiä. Teoksissa monitahoinen ilmaisu ja konseptuaalinen ajattelu yhdistyvät vahvasti fyysiseen ja ainutlaatuiseen liikekieleen. Kekäläinen & Company on nykytanssi- ja esitystaideteatteri, jonka teoksia on luonnehdittu rohkeiksi, ajatuksia herättäviksi ja tinkimättömän korkealaatuisiksi perustamisestaan lähtien.

Käsikirjoitus, ohjaus ja koreografia, tila Sanna Kekäläinen

Esiintyjät ja yhteistyö: Sanna Kekäläinen Leila Kourkia

Lara Müller Jaakko Kulomaa Johanna Rantanen

Esinemaailma (paitsi pressut ja kassit) nabbteeri & Riikka Keränen

Äänisuunnittelu Jaakko Kulomaa

Valosuunnittelu Lauri Sirén

Liput

 • Pääsylippu

  19,00 €–29,50 €
  Myynti on päättynyt
  • 29,50 €
  • 24,50 €
  • 19,00 €

  Yhteensä

  0,00 €

  Jaa tämä tapahtuma

  bottom of page