top of page

TAITTUUN VANKILATEATTERI: AJANKANTAJAT 25.11. (Ensi-ilta)

KokoTeatteri toimii syksyllä 2021 jo viidettä kertaa kumppanina Taittuu ry:n vankilateatterille.

TAITTUUN VANKILATEATTERI: AJANKANTAJAT 25.11. (Ensi-ilta)
TAITTUUN VANKILATEATTERI: AJANKANTAJAT 25.11. (Ensi-ilta)

Paikka & aika

25. marrask. 2021 klo 19.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

"Jos ihmiset tietäisivät mitä kuolema on, he eivät enää pelkäisi sitä. Jos he eivät pelkäisi sitä, kukaan ei voisi enää varastaa heiltä elinaikaa." -Mestari Hora

Ajankantajat on satu pienistä ja vielä pienemmistä askelista kohti ajan kotipaikkaa.

Kohtalan lähiöllä Lentäjä, Tarkastaja ja Kellis katsovat vierain silmiin maailmaa, joka harmaantuu ja halkeilee. Ihmiset säntäilevät hartiat korvissa autoilleen ja kaduilla kuuluu vain tietokoneiden naputus. Aika on kuin salaa alkanut kerääntyä harmaalle joukolle, joka valtaa kadut, kodit ja ennenkaikkea mielemme.

Silti ajan askelmerkit osuvat toisinaan heille, joilta emme osaa sitä odottaa.

Ajankantajat on Keravan vankilan miesten käsikirjoittama teos, joka pohjautuu Michael Enden satuun Momo. Ajankantajat on retki sisimpäämme ja tuliaisiin, joita saatamme sieltä löytää.

----

KokoTeatteri toimii syksyllä 2021 jo viidettä kertaa kumppanina Taittuu ry:n vankilateatterille. Yhteistyö alkoi vuonna 2011, kun Vanajan vankilan naiset valmistivat kantaesityksen Kuningas Leariin pohjautuen KokoTeatterin silloisiin Unioninkadun tiloihin ohjaajanaan Hannele Martikainen. Taittuu toimii vankilateatterin keinoin syrjäytymistä vastaan ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta. Uuden teoksen esiintyjät tulevat Keravan vankilasta ja esitykset nähdään marraskuussa KokoTeatterissa.

Taittuu ry on ensimmäinen vankilateatteritoimintaa järjestävä taho Suomessa. Vuosina 2008-2009 Vanajan vankilassa kokeiltiin ammattimaisesti ohjattua teatteritoimintaa ja valmistettiin Punahilkka ja susien maailma -esitys, jota esitettiin täysille katsomoille Hämeenlinnan Kaupunginteatterissa. Toinen esitys, Kuningas Lear – Veljeni Kuningas sai ensi-iltansa vuonna 2011 KokoTeatterissa.

Keravan vankila sijaitsee vanhan Lahdentien varrella ja se on ollut toiminnassa vuodesta 1891 asti. Vankilassa tehtävä kuntoutustyö on vankeja vapauteen valmentavaa. Kuntoutusjatkumoiden rakentaminen vapautumisen tukemiseksi on yksi vankilan päätehtävistä.

Taittuun vankilateatteri: Ajankantajat

Esitykset 25.-27.11.2021

Liput

 • Pääsylippu

  29,50 €
  Myynti on päättynyt
 • Alennusryhmä 1

  Eläkeläinen

  24,50 €
  Myynti on päättynyt
 • Alennusryhmä 2

  Opiskelija, työtön, varusmies, siviilipalvelusmies

  19,00 €
  Myynti on päättynyt

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page