top of page

Tuplailta tanssia: Sumu – Fog & CoinciDANCES

Tuplailta tanssia on kahden tanssiteoksen ilta, jossa nähdään ensin suomalaiseen mielenmaisemaan sukeltava Sumu – Fog. Väliajan jälkeen nähdään moniaistillinen tanssitapahtuma CoinciDANCES. Kahden esityksen välissä on väliaika. Kaksi esitystä yhdellä lipulla. Esitykset KokoTeatterissa 11.-12.2023.

Tuplailta tanssia: Sumu – Fog & CoinciDANCES
Tuplailta tanssia: Sumu – Fog & CoinciDANCES

Paikka & aika

1 päivämäärää lisää

11. jouluk. klo 19.00 – 22.00

KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Sumu – Fog 

Sumu – Fog sukeltaa suomalaiseen mieleen ja melankoliaan sumuisen utuisessa maailmassa, jonka keskiössä on nykytanssin ja kantelemusiikin upea yhteissointu. Tämä on tarina monen asian yhteen kietoutumisesta. Muistoista, ajatuksista, peloista, unelmista ja eksymisestä. Sumu sekä piilottaa että paljastaa tarinan. Vai onko tarinaa olemassakaan? Sumu saattaa huijata katsojaansa…  

Esitys on mielenmaisema, jossa saa eksyä ja löytää itsensä uudelleen. Teoksessa kolme esiintyjää eksyvät sumun mystiseen maailmaan. He etsivät tietään ja omia vastauksiaan. He ovat yksin, mutta samaan aikaan yhdessä, tietämättä tulevasta. Löytävätkö he vastauksia? Löytävätkö he toisiaan?  

Sumu – Fog on 30 minuutin pituinen teos, joka on ensimmäinen osa vuonna 2024 ensi-iltansa saavasta kokoillan teoskokonaisuudesta. Teoskokonaisuus on taiteilijaryhmä Välikoski-Kantola-Ryynäsen käsialaa.  

Kesto n. 30min  

CoinciDANCES  

Moniaistisessa tanssitapahtumassa yhdistyvät Iiris Raipalan ja Mirva Mäkisen improvisoidut esitykselliset interventiot, Sakari Savolan kitaramusiikki sekä Markus Sundblomin videotaideteokset. Teoksen liike, tilallisuus ja äänimaailma muodostavat hengittävän kudelman, jota voi tutkia sisältäpäin tai ulkoapäin todistaen.  

Tarkastelun kohteena on myös yleisösuhde; katsojien/ kokijoiden/ esiintyjien väliaikaisesti synnyttämä yhteisö (communitas). Kontakti-improvisaation liikekielen keinoin tutkimme yhteydentuntoa eri kehojen, tilan ja laajemman ekososiaalisen elonkehän kanssa.  Mäkinen ja Raipala ovat omassa työssään ja praktiikassaan tutkineet tanssi- ja kontakti-improvisaatiota ja sen mahdollisuuksia esitystaiteen kontekstissa jo yli 25 vuotta. 

COINCIDANCES -Teoksen keskiössä on tanssijoiden lähikontaktissa tapahtuva dialogi ja nyt-hetkessä syntyvä koreografia. Improvisaation luonteeseen liittyy olennaisesti synkroniteetit, sattumat ja liipaisimet, jotka syntyvät herkkäviritteisestä liikkeellisestä kuuntelusta. Teoksen taiteellinen ajattelu perustuu fyysiseen dialogiin ja somaattiseen läsnäolon havaitsemiseen.  

Kesto n. 1h 30min

Sumu – Fog 

Konsepti ja suunnittelu: Ville Välikoski ja Katriina Kantola 

Koreografia ja ohjaus: Ville Välikoski 

Koreografin assistentti: Katriina Kantola 

Sävellys ja kantelemusiikki: Hanna Ryynänen 

Esiintyjät: Ville Välikoski, Katriina Kantola ja Hanna Ryynänen 

Kuvat: Ville Välikoski & Mikko Malmivaara  

CoinciDANCES 

Tanssitaiteilijat: Mirva Mäkinen, Iiris Raipala ja kitaristi Sakari Savola 

Videotaiteilija: Markus Sundblom  

Liput

  • Pääsylippu

    19,00 €–29,50 €
    • 29,50 €
    • 24,50 €
    • 19,00 €

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page