top of page

Vallankumousetydit

Vallankumousetydit on osa Ari Nummisen tanssitrilogiaa, joka on kokoomateos teemoista ja aiheista tanssija-koreografin uran varrelta. Vallankumousetydit on vuoropuhelua soittajan, tanssijan ja ihanteiden välillä. Esitykset KokoTeatterissa 20.-24.9.2022.

Vallankumousetydit
Vallankumousetydit

Paikka & aika

20. syysk. 2022 klo 19.00 – 20.30

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Vallankumousetydit on vuoropuhelua soittajan, tanssijan ja ihanteiden välillä. Se on ihmisyyden, humanismin ja rauhan fresco. Teos pohtii vallankumousta mielentilana, joka on kuin lippumeressä kuohuva hurmioitunut tanssi, joka kuitenkin putoaa korkealta kovalle alustalle ison kumahduksen myötä.

Vallankumousetydit tutkii vallankumousta mielentilana, joka kytee, nousee, syttyy ja leviää, kuohuu yli äyräiden ja roihuaa henkilökohtaisesta, sisäisestä pakosta ja palosta.

Vallankumous on liikettä, tanssia kaikesta huolimatta. Päättyvä matka ja uuden alku, levottomat jalat. Se kulkee vanhan isän puvussa, mutta löytää omat polkunsa. Vallankumous on voitto latistajista, kiusaajista ja fasisteista. Se on työläs ja raskas, mutta sisältää unelman vapaudesta ja keveydestä. Vallankumous on elämää, joka jatkuu oleellisesti muotonsa muuttaneena.

Tanssi: Ari Numminen

Musiikki: Hannu Kella

Valot: Nadja Räikkä

Puvustuksen konsultointi: Tiina Helin

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page