top of page

KokoAgentti Peter: Keskeneräisyyttä, hajoamista, rakkautta


Toimin tämän kevään KokoTeatterin kokoagenttina (ikäni puolesta senioriagentin housuissa) katsoen kevään tarjonnan ja keskustellen muiden agenttien kanssa illan esityksestä.

 

Eilen taivalsin läpi tuulen ja tuiskun KokoTeatteriin alakertaan Levoteatterin afterworklubille, jossa illan kattauksena: Mariuksen vallankumous, "good game"/"hyvä peli", ja Usva. Vanhalle miehelle jotenkin hellyttävää oli kuunnella duona esiintyneen Mariuksen vallankumouksen akustista 80-luvun soundilla soitettua ja paljastavasti kerrottua nuoren miehen elämää. Rakastumisen vimmasta luopumisen haikeuteen, vapauden tunteesta pelastumisen tarpeeseen, vanhasta uuteen, välitilassa oloa. Kävelyä jäällä, joka kuitenkin pettää. Itse 80-luvulla nuorena aikuisena eläneenä olisin silloin kaivannut noita sanoja, tuota ymmärrystä ja ihmettelyä, vaikka vanha mielensäpahoittajajäärä olisi todennut: ”Kyllä ei meillä miehet hempeile”

 

Onneksi seuraavan esiintyjän Susanna Pukkilan hahmo WIP (work in progress) "good game"/"hyvä peli" vei minut ja meidät testosteronin tuoksuiseen pukukoppiin ja tsemppasi meitä voittamaan pelin. Valmentajalla oli munaa ja meisseliä niin, että ei meinannut jalkojen väliin mahtua. Huikeaa klovneriaa, tarkkanäköistä miehisen alttarin ja uhon tarkastelua. Rakkaudella tehtyä ja hienosti mukaan kutsuvaa improa. Naurua riitti, eikä hahmollakaan aina tahtonut naama pysyä peruslukemilla. Tämän hahmon voi nähdä Hurja-ruuthissa 14.3.-15.3.2024. Huippujääkiekkoilijoiden ja tekoälyn innoittamassa kahden esityksen illassa nähdään Susanna Pukkilan Good game (work in progress) ja Joanna Bassin AI Clown.

 

Illan viimeisenä esiintynyt kahden ammattimuusikon Usva duo tarjosi kahden upean hienosti yhdessä soivan lauluäänen myötä korvilleni sellaista karkkia, varsinkin kun taustalla lumi pöllysi ja tuuli tuiversi. Hienoja jazz viboja. Tuli mieleen Emma Salokoski ( esittivätkin sitten Veden alla biisin) tai Anna-Mari Kähärä. Toiset agentit kuulivat sanat paremmin kuin minä, samoja teemoja kuin Mariuksella; keskeneräisyyttä, hajoamista, rakkautta. Minä solahdin harmonioihin, kauniisiin ääniin ja sitä kautta välittyviin tunteisiin.


Upea ilta, uusi kiva konsepti minulle, tätähän täytyy nähdä lisää.


Iso kiitos esiintyjille ja koko Koko-väelle, Peter senioriagentti 070



89 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page