top of page

KokoAgentti Peter: Muuntuen, kurottaen ja kutistuen, kietoutuen ja koskettaen

Kitka Kollektiivi: Rihmankiertämä

 

Teos tutkii ekologisten verkostojen kietoutumista toisiinsa. Tarkastelun kohteena on sienirihmastot informaation ja kommunikaation välittäjänä. Koreografia: Mirva Mäkinen, Tanssijat: Katriina Kantola, Iiris Raipala, Elina Valtonen. Sellisti: Sergio Castrillón.

 

Lempeästi herättelevä teos, ei mitään tiukkoja alleviivauksia, hiljainen huuto luonnosta. Kaikki on yhtä, yhtä kaikki.

 

Yksi niistä esityksistä, jota ehkä en olisi mennyt katsomaan, vaikka jonkinlaisen luontosuhteen omaankin. Onneksi olen kokoagenttina tullut katsoneeksi monenlaisia esityksiä ja saanut sulatella ennakkoluulojani ja – asenteitani ihan hyvällä ja kasvattavalla tavalla.

 

Teoksen koko lattian peittävät käytetyt vaatekappaleet, videoseinä, kolme tanssijaa ja sellisti virittivät minut aistimaan sitä pinnan alla olevaa hiljaista kaiken aikaa jatkuvaa luomisprosessia. Alun yhteinen toisiinsa kietoutunut joukko eteni orgaanisesti muuntuen, kurottaen ja kutistuen, kietoutuen ja koskettaen.

 

Vähitellen joukosta erkani yksi tai kaksi tanssijaa, kuitenkin yhteydessä toisiinsa, sellon soiton sanoittaessa tätä luomistyötä ja yhteyttä.

 

Tanssiesitys voi siis olla tällainenkin, ainakin minulle se tuotti yllättäen ajatuksia elintärkeästä luonnosta, kysymyksiä omasta suhteestani luontoon ja sen kuluttajana olemiseen.

 

Tanssijat herättivät esityksen lattialla olevat käytetyt vaatteet eloon ja kiertoon, sinne sai esityksen jälkeen luovuttaa jonkin kaappiin jääneen vaatteen ja ottaa halutessaan jonkin lattialla olleen mukaansa. Hienosti esityksen henkeen istuva juttu.


 

ps. Kiinnostuin näistä sienirihmastoista sen verran, että tutustuin muutamaan artikkeliin. Sieltä ilmeni, että sienirihmastossa kulkee sähköisiä viestejä, jotka muistuttavat ihmiskielen sanoja. Tosin tutkijat eivät niitä ymmärrä, ehkä jonain tulevaisuuden päivänä? ilman tätä esitystä en olisi ymmärtänyt tätäkään!6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page