top of page

Von Hertzen Brothersin musiikkia kuullaan kevään päätuotannossa Valkoinen perkeleKuvassa: muusikko Kie von Hertzen, käsikirjoittaja Veera Tyhtilä

Von Hertzen Brothersista tuttu muusikko Kie von Hertzen tekee musiikkia Valkoinen perkele -esitykseen. KokoTeatterin, Teatteri Siperian ja Hämeenlinnan teatterin yhteistyöproduktio saa ensi-iltansa 21.2.2024.


Sävellysprojekti käynnistyi käsikirjoittaja Veera Tyhtilän aloitteesta pari vuotta sitten. Tällöin Muusikkojen liiton residenssissä majaileva Kie päätti tarttua projektiin heti. "Pyysin Kien säveltämään musiikin Valkoisen perkeleen Tänä yönä ei ole kuuta -runoon, sillä arvelin, että Kien tyyli sopii aiheeseen, kuten sitten todella kävikin. Biisi on tosi kaunis. Näytelmässä on myös yksi aiempi biisi Von Hertzen Brothers -yhtyeeltä, joten tuore sävellystyö sopi kokonaisuuteen sikälikin”, kertoo Tyhtilä.


Kappaleen demoversio valmistui vauhdilla, mutta ehti hautua hetken aikaa puhelimen uumenissa. ”Valmiiseen suomenkieliseen tekstiin en ollut aikaisemmin tehnyt säveltä ja tässä oleva loppusoinnuttomuus ja epäsymmetrisyys tuntui hauskalta haasteelta ja tuotti erilaista melodiaa kuin se, miten olen tottunut tekemään. Koska tällä ei kuulemma ollut kiire, jäi biisi puhelimen uumeniin, kunnes Veera noin vuoden päästä tuosta antoi taas kuulua itsestään ja kertoi että Valkoinen perkele etenee”, muistelee Kie von Hertzen.


Veera Tyhtilä ja Kie von Hertzen ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä. Tyhtilä toteaa, että Kien sävellystyö ja musiikki on antanut uusia oivalluksia myös draaman kulkuun.


Valkoinen perkele on Veera Tyhtilän käsikirjoittama ja Aino Kiven ohjaama uusi kotimainen kantaesitys. Esiintyjinä nähdään Yasmin Ahsanullah, Santeri Helinheimo, Tuukka Huttunen sekä Anu Palevaara. Näytelmä käsittelee ihmismielen nurjan puolen ulottuvuuksia ja sitä, miten helposti yksilö horjahtaa pimeämmälle puolelle, kun manipulaatio, olosuhde tai puhdas sattuma ajaa hänet siihen pisteeseen. Tarinassa neljä opiskelijaa aloittaa yliopiston kurssitehtävänä kokeen siitä, miten herkästi ihmisen saa manipuloitua tekemään toiselle pahaa. Leikkimielinen tehtävä ajautuu erilaisten sattumien kautta liian pitkälle.


Veera Tyhtilä: Valkoinen perkele

Esitykset KokoTeatterissa, Hämeentie 3 Helsinki

Liput ja lisätiedot: https://www.kokoteatteri.fi

Esitykset 21.2.-2.4.2024


Kuvassa: muusikko Kie von Hertzen, käsikirjoittaja Veera Tyhtilä (kuva: Laura Malmivaara).

41 katselukertaa1 kommentti

댓글 1개


village tunic
village tunic
6월 24일

Kie von Hertzenille ja Veera Tyhtilälle yhteistyö ei ole vieras. Tyhtilän mukaan myös Kien musiikki ja sävellykset ovat tuoneet uutta valoa draaman juonteeseen. gorilla tag

좋아요
bottom of page