top of page

Cosmic Flora: Questscape Madness - Levoteatteri: The Sidequest

Kuvittele valtava avaruus, joka on täynnä eloisia ja toisaalta kasveja muistuttavia rakenteita. Kosminen kasvisto koostuu eteerisistä, luminoivista kasveista, jotka näyttävät kelluvan avaruuden painottomuudessa.


Levoteatterin kauden pääteos Cosmic Flora: Questscape Madness - Levoteatteri: The Sidequest saa ensi-iltansa 21.7.2023 klo 19:00 KokoTeatterilla. Pelinomainen esityksellinen kokeilu toteutetaan viikossa yhdistämällä mm. workshoppeja, ryhmäkeskusteluja, demoja, yleisöäänestyksiä ja tekoälyä.


“Työryhmä on kokoontunut ennen harjoitusviikkoa vain pari kertaa keskustelemaan kutakin kiinnostavista lähtökohdista, tematiikoista, työskentelytavoista ja näyttämöllisistä ratkaisuista. Meitä kiinnostaa tutkia esimerkiksi tekoälyä, luontoa ja pelillisyyttä”, kertoo Levoteatterin toiminnanjohtaja Heidi Bergström, joka on itsekin osa esityksen toteuttavaa työryhmää. “Lopullinen esitys muotoutuu kuitenkin vasta viikon aikana. Uskoisin sen kuitenkin rakentuvan esitykselliseksi installaatioksi.”


Esityksen rakennus on alkanut poikkeuksellisesti valosta. Ensimmäiset kaksi päivää työryhmä on rakentanut valoratkaisuja, jotka jakavat tilan osiin. Näihin osioihin aletaan toteuttamaan sisältöä. Lähtövalo on Teatterikorkeakoulun valosuunnittelun koulutusohjelmasta juuri kandidaatin tutkintonsa suorittaneen Pinja Kokkosen käsialaa.


“Valo varmasti muuttuu matkan aikana, mutta lähtötilanne pysyy. Valo tulee siis olemaan pitkällisesti lopullista tilaa ja toteutusta määrittävä tekijä”, Bergström jatkaa. “Työskentelemme horisontaalisesti ja mahdollisimman hierarkiattomasti. Olemme kuitenkin päättäneet yhdessä, että dramaturginen päävastuu on Anna Kirvesniemellä ja Maija Suomisella.


Teatterikorkeakoulun dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen koulutusohjelmassa opiskeleva Kirvesniemi on toiminut työryhmän koollekutsujana. Hänellä ja Teatterikorkeakoulussa Live Art and Performance Studies -maisteriohjelmassa syksyllä aloittavalla Suomisella on takanaan useampi yhteinen produktio. Työryhmän täydentää Metropolian ammattikorkeakoulussa kulttuurituotannon opintojaan viimeistelevä Justus Mättö, joka vaikuttaa myös kuvataiteiden puolella. Kaikki viisi taiteilijaa ovat Levoteatterin jäseniä eri vuosilta.


“Olen työskennellyt kaikkien neljän muun taiteilijan kanssa useammassa produktiossa Levoteatterin sisällä ja sen ulkopuolella enkä malta odottaa että näen, mitä lopulta saatamme katsojien eteen”, Bergström sanoo. “Kukaan meistä ei ole koskaan jättäytynyt taiteen saralla yhteen lokeroon ja olemme yhtä lailla uteliaita. Monitaiteellisempaa työryhmää ei voisi toivoa.”


Esityksen markkinoinnissa on puhuttu kevyestä osallistamisesta - mitä se sitten tarkoittaa?


“Toivottavasti mahdollisimman vähäistä”, Bergström naurahtaa ja myöntää että jännittää itsekin kaikkea osallistavaa. “Haluamme, että yleisö pääsee puuhastelemaan, kokeilemaan ja innostumaan niin halutessaan, mutta katseen alla ei kenenkään tarvitse olla.”


Esitykset: 21.7. klo 19 / 22.7. klo 19 / 23.7. klo 14

KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki

Osta lippusi täältä


Työryhmä: Heidi Bergström, Anna Kirvesniemi, Pinja Kokkonen, Justus Mättö ja Maija Suominen

Tuotanto: Levoteatteri

Esitys toteutetaan yhteistyössä KokoTeatterin kanssa


Esitys on K15 ja kevyesti osallistava. Osallistavuudesta voi kieltäytyä ja vain katsoa. Esityksessä on käytössä ennakkoon ilmoitettu turvasana.

Levoteatteri on helsinkiläinen vapaa ammattiteatteriryhmä, joka tuottaa uutta monitaidetta pääasiassa pääkaupunkiseudulle. Levoteatteri etsii uusia tapoja toimia, uutta praktiikkaa, uusia lähtökohtia sekä kaikkiaan uusia tapoja tehdä teatteria ja esitystaiteita.

140 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page